Archives

All posts for the month mars, 2009

Äntligen satte vi oss på tåget hem. Vi hade hunnit med lite aktiviteter tillsammans tidigare på dagen… gått i lite affärer och ätit på McDonald’s, IGEN! Vi var i alla fall väldigt trötta och vi såg ut såhär på tåget:

 Jag och Julia sover gott =)

 Så söt =)

Haha… fy!

Vi fick en god natts sömn och Noah väckte oss som vanligt vid kl 07.00 på morgonen, fast att han inte lade sig förrän kl 23.45 dagen innan… helt galet ;)

TacosVi fick i oss en god frukost och sedan bar det iväg… vi gick en lång runda och tittade på slottet med vaktavlösning och lite andra sevärdheter… fikade på ett café och lite annat. Sen träffade vi resten av mammorna och barnen kl 13, det blev en hel del barnvagnar hehe… vi gick till lite olika parker och lekte med barnen ett tag. Men det dröjde inte länge innan alla blev hungriga… det fick bli McDonald’s, vi kunde inte komma på något annat ställe som kunde ta emot så många barnvagnar.

Sedan gick vi tillbaka till vandrarhemmet, en frivillig gick och handla alla ingredienser för att vi skulle kunna laga Tacos senare till alla! Där fanns ett stort kök i källaren, där samlades alla så att alla barnen kunde leka, det kändes precis som att man var på ett dagis =)

Sedan satte vi igång att laga mat, jag rev ost, hackade sallad och röd lök. Det blev smaskens =P

Slutligen samlades vi i ett lounge rum, en del hade lagt sina barn och hade med sig baby-larm (vi bl.a.) och andra hade med sig sina barn sovandes i barnvagnen. Det var trevligt att sitta ner och prata lite i lugn och ro. Här följer lite bilder och film:

 

Barnen leker!

 

Snabbfilm! Kolla när Noah börjar gråta efter 10 sekunder haha =)

 

Barnvagnar i tunnelbanan (Detta var ändå inte alla, typ 4st åkte hiss!!!) 

 

Jaha… då var man i Stockholm. Jag har inte skrivit om detta tidigare så jag får väl förklara lite =) 
Min fru är med i forumet Familjeliv.se. Hon blev medlem där när hon var gravid med Noah, där startade hon en tråd för mammor som skulle föda i Februari. Ganska snabbt så anslöt sig en väldig massa kvinnor som just skulle föda i Februari, och de har konverserat där i stort sett varje dag sen dess. 
Det är bra för att de gick igenom samma saker samtidigt och kunde hjälpa varandra. Så fort man undrade över något så kunde Sofie posta ett inlägg på sidan så hade man svar inom några minuter. Mycket bra forum. 
Dessa mammor är utspridda över hela Sverige, de som bor i Skåne har träffats en 6-7 gånger… nu har alla barnen fyllt 1 år, så då tyckte de
att det var dags för en storträff i typ mitten av Sverige!

 

På väg upp i tåget… Julia hade jättekul i lekrummet och där var fullt med barnvagnar ;)

Alla kom förutom 5st ungefär… alltså samlas 18st familjer i Stockholm, men bara TVÅ pappor! Alltså är resten bara mammor med sina barn, puh… hoppas den andra pappan är schysst =)

Näe, nu ska vi äta frukostbuffé!

 Frukostbuffé

Se vad dessa förfärliga saker har gjort med min stackars son:

Det är ju helt sjukt! Detta är resultatet av en gammal koppa, det har allstå övergått till ett djupt köttsår, baaahh! Såhär såg han ut för 2 veckor sen:

Det var så synd om honom, så fort han inte fick febernedsättande så stack febern upp i 40 grader… han var helt utslagen. Han låg bara på soffan och glodde in i väggen när det var som bäst, annars gnällde han… och skrek… och grät… och kliade sig till förbannelse. Puuh vilken pers, de två veckorna fick man inte mycket gjort.  Han sov så dåligt när han var sjuk, han var nästan alltid vaken för att han hade så ont. Sofie och jag fick sova i skift flera nätter i rad, jag fick stanna uppe till kl 3 med honom, sedan fick jag gå och lägga mig så fick Sofie ta över till kl 7. Sen fick jag ta över igen, så hade man en ny dag att se fram emot :P Såå trött jag var.

Aja, nu är det bättre i alla fall, han har ingen feber längre, mest bara såren som skall läka färdigt, men det är helt galet; de värsta såren kommer han få stora ärr ifrån, och det känns som att han alltid kommer ha dem kvar. Förjävligt.

Om ni undrar varför jag skiver detta kl 5 på morgonen så beror det på att jag vaknade plötsligt, sen kunde jag inte somna igen. Helt sjukt, jag har ALDRIG problem att sova… jag kan dricka tre koppar kaffe sedan gå och lägga mig… somnar direkt hehe, bara det är kväll så ;)  Det handlade nog om att jag kände mig sjukt hungrig, så jag har precis krubbat två mackor, får hoppas att det räcker!

Nu ska jag nog göra ett försök till att sova, har jag tur så får jag sova i två timmar till innan Noah och Julia vaknar =)

Peace

Hancock

Hmmm Hancock… inte så bra som jag hade hoppats på. Visst den var rolig och så men där hände inget speciellt, jag trodde den skulle ha en djupare handling. Men men, den skänkte ändå ett par goa skratt så den får faktiskt 3 bamsehuvuden av 5 ändå =) 

 

 

 

 Usch nu måste jag lägga mig… Godnatt!

Julias allra första tandläkarebesök! Det var kul =) 
Hon var så duktig, tandläkaren pratade mycket med henne och hon svarade glatt på alla frågor. Hon svarade rätt också! Hon frågade hur gammal hon var, när hon fick äta godis, hur ofta hon borstar tänderna osv.

Vi var tydligen jätteduktiga med allt rörande hennes tänder…

Saker man skall tänka på:

  • Godis endast på Lördagar, skall helst ätas direkt efter maten.
  • Även juice (apelsinjuice t.ex.) bör räknas till lördagsgodis då det är lika skadligt för tänderna som godis
  • Den bästa törstsläckaren är mjölk eller vatten
  • Tänderna skall borstas nogrannt morgon och kväll

Detta hade vi stenkoll på sen tidigare och tandläkaren konstaterade att hennes tänder var i superskick, sen fick hon lite bananlack applicerat på tänderna. Färdigt!

Julia fick med sig diverse tandläkarprylar, bl.a. ett munskydd:

Galen doktor :D

Skönt att hennes tänder var felfria… den 6e April är det min tur, då lär det inte gå lika bra :/

Det blev en film ikväll! Det var dags för Patrik 1,5 kändes det som, den hade fått vänta tillräckligt länge.

Det är en dramakomedi där Torkel Petersson spelar sin typiska roll som osäker, arg och hysterisk med sina sinnesutbrott vart 5e minut… bara att i den här filmen är han gay också, haha utmärkt! Jag har inget emot homosexuella, men jag har problem att se på gaykärlekscener, jag kan inte låta bli att vrida och vända mig i soffan och göra en massa skumma ljud ifrån mig… men det är nog rätt kul att spela in hehe. Utöver gayscenerna så var den faktiskt väldigt bra =)

Den får 3 bamsehuvuden av 5 i betyg:

 

Noah är bättre nu, han slutade att kräkas och han fick en alvedon mot febern… nu sover han gott =)

Puuh, 3 inlägg på en dag… jag börjar starkt iallafall!  Godnatt!

ben, sår, ont, skada

Detta gjorde så satans ont!

Var med syskonen hos mamma igår. Helt plötsligt spydde Noah som en galning… typiskt nu när vattenkopporna äntligen var på väg bort så blir han magsjuk också, han spyr upp ALLT han får i sig. Sen vid ett tillfälle när han spydde inatt så fick jag bråttom iväg för att hämta papper i mörkret, så sprang jag rakt in i en tjock-TV som vi hade ställt där tillfälligt… det känns som att jag har fått en spricka i benet under knäskålen. Det ser inte mycket ut på bilden.. men tusan vad det gjorde ont! Baaah!

Ojoj, detta är alltså mitt första blogginlägg. Tja man är väl avundsjuk på frugan som har en sådan fin blogg och lätt kan dela med sig av allt möjligt och dessutom föra en smart dagbok med bilder och text. Det är ju skitbra egentligen, det är ju superkul att ha kvar i framtiden… så jag kände det var dags att bygga upp min alldeles egna blogg! Även om folk läser den eller inte, så är det iallafall som en present till mig själv i framtiden och ett sätt att föreviga alla minnen. Får se hur bra jag sköter detta =)

Ha det gott!