X-Bike – s1: Inledning

 
X-Bike (Sida 1/9)
Skriven: 2007-06-02
Byggd: Februari-Mars 2003
 

Inledning

När jag gick i gymnasiet (Universitetsholmens Gymnasium) så skulle vi det tredje året ha ett projektarbete som sträckte sig över hela året. Min första tanke var: ”Åhh nej! Jag orkar inte skriva en fet uppsats över ett helt år!”. Jag och min kompis Mohammad Heidarjan satt och funderade på vad vi skulle göra, det skulle ha med teknik att göra eftersom vi gick teknikprogrammet. Plötsligt fick Mohammad en snilleblixt: ”Vi kan ju bygga en cykel!”. Helt perfekt tänkte jag, ända sen jag fick börja lära mig svetsa med gassvets så hade jag faktiskt haft funderingar på att bygga en cykel, så det passade alldeles utmärkt att göra det till ett projektarbete. Vi hade båda lång erfarenhet av cyklar (Mohammads far har en cykelaffär, och jag har länge tränat cykling, har cyklat Vättern runt bl.a.) så vi kände att det inte skulle bli några som helst problem att genomföra.

En liten bit in i projektet anslöt Mattias Bengtsson sig till oss. Hans största erfarenhet av cyklar är egentligen bara tre stycken sprängda bakdäck på en och samma cykel, men han har ändå stort intresse inom området. Eftersom Mattias gick hantverk tyckte han att det kändes mer rätt att göra något praktiskt än att skriva ett teoretiskt arbete. Vi bestämde oss för att bygga en utseendemässigt väldigt speciell cykel som skulle skilja sig från andra men ändå funktionsmässigt fungera likadant som alla andra cyklar.

Det är alltid en fördel om man har sina egna verktyg och en egen plats att jobba på, så att man kan jobba precis när man vill. Tyvärr äger ingen av oss en TIG-Svets (vi anser att TIG-Svets är det bästa för denna sorts arbete). Själva svetsandet var vi tvungna att utföra i VVS verkstaden på Universitetsholmens Gymnasieskola och därmed anpassa oss efter de tider och de få tillfällen vi fick. Annars tillbringade vi all övrig tid i Mohammads fars cykelverkstad; Nydala Cykel & Nyckel. Vi gjorde först av allt en ritning och med tanke på dess utseende och dess syfte, skulle vi kalla den för X-Bike!

X-Bike ritning

Väldigt seriös ritning Razz

Klicka gärna vidare och följ hela arbetet på de kommande åtta sidorna!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette