TV-Fäste

 
TV-Fäste
Skriven: 2008-01-08
Byggd: Januari 2008
 

Motiv 

När vi flyttade in i lägenheten så tog det inte lång tid innan jag hade bestämt mig för hur hemmabioanläggningen skulle se ut. Målet var att ha både projektor och TV på samma vägg, det började med projektor vilken jag byggde en projektortavla till, och sen när ekonomin tillät det, så införskaffades det även en TV… en LG 32LC51.

Det är en 32 tums LCD TV som endast är 79mm tjock. Det är en viktig faktor eftersom jag råkade sätta projektortavlan närmre väggen än planerat, vilket ledde till att jag bara hade 90mm att sätta en TV på. Om TVn nu var 79mm så hade jag alltså 11mm över att sätta ett fäste på och få plats med kablar och kontakter.

 

Tillvägagångssätt:

Jag tog en aluminiumplatta och fräste till den som jag önskade ha den:

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabioPlattan fastspänd i fräsbordet. Jag ville att fästet skulle vara 5mm tjockt, men jag hittade bara en 6mm platta, så jag fick fräsa bort 1mm efter att jag hade fräst sidorna raka.

 aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, hörselskyddHörselskydd på!

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabioNu är plattan 5mm tjock.

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabioFästhålen borrade och försänkta.

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, nyckelhål”Nyckelhålen” utfrästa.

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, M44st M4 skruvar iskruvade i TVn med hattarna 5mm ut.

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabioFästet passar perfekt ROTFL

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, borrhålTyvärr fick jag ju borra sönder väggen lite för att detta skulle fungera… skruvhattarna behövde utrymme bakom plattan inuti väggen.

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabioPlattan på plats.

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, nyckelhål

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, platt HDMI

Jag lyckades hitta en platt HDMI kabel och även en HDMI vinkel på Digitaltvexperten.se. Synd att LG tillverkar en så pass platt TV men sedan placerar kontakterna så att kabeln sticker rakt ut bakom TVn, tur att jag fick tag på dessa prylarna. 

 

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, högtalare, receiverTVn på plats.

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, högtalare, receiver

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, högtalare, receiverDär är TVn på plats med projektortavlan i taket. Det är precis att Tvn får plats, så när jag fäller ner tavlan läggs den mot en list på TVn. Trycket från tavlan är inte speciellt stort där när den är helt nerfälld. Jag tänkte först sätta en hylla som tar emot tavlan, men det kändes onödigt i sammanhanget. 

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, projektor, BenQ, LGNu har jag äntligen satt upp blommor och lampor på projektorhyllan. Alla lampor i rummet är naturligtvis fjärrstyrda =)

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, LGGrymt bra!

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, högtalare, receiver, LG, Marantz

aluminiumplatta, fäste, tv fäste, aluminium, fräs, hemmabio, LG

Jag har även införskaffat en Humax HD-digitalmottagare CXHD-1000C, härligt att se på HD-sändningar Wink  

 


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette