Tärning

 
Tärning
Skriven: 2007-05-29
Byggd: Februari 2002
 

Motiv

Detta var det första gången jag fick tillfälle att använda gassvets, det var när jag gick i ettan i gymnasiet och hade valt verkstadsteknik som elevens val (egentligen gick jag teknikprogrammet på Univeritetsholmens Gymnasium) innan dess hade jag bara svetsat med MIG-svets.

Genomförande

Vår första uppgift var att svetsa ihop sex stycken 2mm metallplattor till en kub. Sedan borrade vi märken där prickarna skulle vara, vi borrade inte igenom utan precis så att det blev en fördjupning i metallen lika stor som borret.

Därefter kunde vi ta silverlod (silverlod har en guldig färg, jag vet, det låter konstigt…) och smälta ner med hjälp av gassvetsen i fördjupningarna. När detta var gjort så återstod det bara att slipa ner ytorna för att få en jämn och fin yta och tills sist lacka konstverket med spraylack.

Vi gjorde också en liten hållare till tärningen, tärningen är fäst i hållaren med en ganska grov skruv underifrån. Därefter fäste vi tyg i botten på hållaren. Tyvärr har jag inga bilder på bygget, men så här ser den ut:

Tärning av stål och silverlod

Tärning av stål och silverlod

Tärning av stål och silverlod

Tärning av stål och silverlod

Man skulle haft med sig två såna här tärningar till casinot Razz  


 

6 kommentarer på “Tärning

 1. hejsan såg din svetsade tärning och tyckte den var väldigt fin. har själv gjort en tidigare men ska nu göra det igen och denna gång med ritning och allt från grunden om man säger så. så jag undfrar hade du ngn ritning på denna tärning??
  vore tacksam för svar Smile går nu en utbildning för att5 bli svesare med licenser.
  m.v.h pernilla

  • Hej Pernilla!

   Tack så mycket Grin

   Jag ber om ursäkt att jag svarade så sent, jag såg ditt inlägg när jag var ute och reste, sen glömde jag helt bort det när jag kom hem.

   Jag antar att det är för sent nu och att du har avslutat ditt projekt. Dessvärre har jag ändå inte någon ritning på denna kuben, vi fick bara muntliga instruktioner sedan körde vi järnet hehe =)

   Men det är ju en ganska enkel konstruktion så det slänger du ju ihop lätt Wink

   Hur långt har du kommit med licensen än sålänge?

   • tack för ditt svvar. jag har inte hunnit så långt med mitt projekt än. skolan är inte så snabb på att få igångt saker.
    Och nu har jag fått lite nya ideer på andra proojekt.

    Jag ska lägga min första licens om cirka 2,5 veckor.
    då blir det i MAG-metod. sen ska jag även lägga en i TIG. sen hoppas jagt kunna få jobb snabbt Smile

    jobbar du själv inom svets?

    P.S svara gärna till min mail då jag lättare kan se om du svarat. D.S

 2. Hej
  Intresserad av om du möjligen skulle ha ritningen kvar på tärningen. Om så kan du möjligen maila mig den

  Mvh
  Jan König

  • Hej Jan!

   Kul att du tycker om tärningen.

   Tyvärr så finns ingen ritning. Det är egentligen bara 6 lika stora kvadratiska sidor av 2mm stålplåt som är ihopsvetsade.

   Lycka till =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette