CarBlaster – s2: Förberedelser

CarBlaster (Sida 2/12)
Skriven: 2004-05-11
Byggd: Juli-September 2003
 

Förberedelser

Innan jag börjar förklara en massa så är det kanske läge att presentera vilken bil som ska falla offer för den här verksamheten. Det är min alldeles egna Volvo 240 som finns på bilden nedan vilken jag är så stolt över och som för övrigt är bäst och snyggast i hela världen. Så varför skulle den inte utrustas med toppmodern teknik? Skithärligt!

Volvo 240Snygg, inte sant?

Jag började med att skruva ner hela panelen för att se var där fanns plats för inbyggnad av datorprylar, jag kom rätt snabbt underfund med att bakom handsfacket, ovanför passagerarens ben, skulle vara platsen för datorn, eftersom Volvo 240 är så grym så finns där naturligtvis plats för allt möjligt lite överallt, bakom handsfacket fanns där sjukt mycket plats!

KabelhärvaMycket plats!

Där fanns en massa grejor och kablar hängandes bl.a. från tidigare bilstereoinstallationer som behövde snyggas till, men det var lätt gjort, fram med buntbanden och börja bunta.

Jag tänkte att jag skulle göra en plexiglasskiva i exakt samma form som mattan hade som satt fast där innan och sedan montera alla komponenter som vanligtvis sitter i datorchassit, på baksidan av plexiplattan.

MattaMattan som ska bytas ut.

Jag gjorde en exakt kopia i papp till att börja med och den passade såklart helt perfekt under handskfacket Wink

 

Kopia, Pappskiva

Pappskiva på platsPappkopian på plats.

Efter att jag bestämt mig för vilka komponenter jag skulle använda på plexirutan klippte jag ut små pappbitar som symboliserade deras storlek och form så att jag lätt kunde placera ut dom på plattan och komma fram till den bästa placeringen utav allt.

PlaceringPlaceringen av delarna skulle se ut så här.

NoVibes

Jag hade redan inhandlat ”Novibes Noise Control” som finns på bilden tillsammans med pappbitarna. Det är ett hårddiskrack som skyddar hårddisken från stötar med hjälp av ett par gummisnören. Den har även en turbinfläkt som kyler hårddisken effektivt, mycket bra!

Nu var alla stora förberedelser gjorda, så nu var det bara att sätta igång med detaljer och småprylar i väntan på leveranser och dylikt. 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette