CarBlaster – s4: Montering av DVD-ROM och touchpad

CarBlaster (Sida 4/12
Skriven: 2004-05-11
Byggd: Juli-September 2003
 

Montering Av DVD-ROM och Touchpad

En DVD-ROM är ju ett måste… och jag ville gärna montera den på ett bra sätt så att den skulle vara lättåtkomlig och lätt att manövrera. Jag hittade genast det perfekta stället, precis framför växelspaken i mittkonsolen längst ner, där fanns en ram som höll fast ett bandställ, jag hade ju inte ens en bandspelare i stereon så jag brydde mig inte alls om det utan bara rev ut allt.

DVD-ROMHär är DVD läsaren och ramen som den ska monteras i.

Jag bestämde mig för att använda en Lite-On 16x/48x DVD och CD läsare. För att få den att passa i ramen, så var jag tvungen att göra en ram i trä som passade i plastramen. Därefter såga ut ett hål ur den som DVD läsaren skulle passa i.

TräbitTräplattan som ska sågas till. 

Träbit i plastramTräbiten inpassad i plastramen.

Nu var det dags att såga igen, hålet skulle bli exakt lika stort som DVD läsaren, det lyckades jag ganska bra med och passformen blev perfekt!

TräramSågmåtten utritade på träplattan. 

DVD ROM i träramTräramen på plats!

DVD läsaren satt perfekt där i sitt läge… nu var det bara att måla träramen svart, sen var DVD läsaren färdig för montering i bilen!

DVD i träram

DVD ROM i träramFärdigt resultat!

Nu skulle Touchpaden installeras på ett bra ställe, idén att montera den i askkoppen trodde jag bara var en dröm, men den gick minsann att överföra till verklighet… jag trodde aldrig att den skulle få plats. Men med lite sågande här och där så gick det att montera den väldigt bra faktiskt. Touchpaden är av märket Cirque och jag kunde beställa den genom en datorbutik (Optimistic Solutions) här i Malmö (Denna butik är tyvärr nerlagd sen en tid tillbaka, touchpaden ingår även i Deltacos sortiment).

Touchpad i askkopp

Touchpad i askkopp

Touchpad i askkoppTouchpaden monterad i askkoppen.

Jag är väldigt nöjd med touchpaden, jag var tvungen att montera den så att den främsta delen fick sticka ut en bit utanför askkoppen och på så sätt sätta vänster och höger knapp ur funktion som ni ser på bilden underifrån. Men eftersom touchpaden är så grym så gör det inget Wink om man tittar på bild 2 och 3 så kan man se att ett hörn är av ljusare grå än resten av ytan. Trycker man snabbt på denna ytan så registreras det som ett högerklick, resten av plattan registreras som vänsterklick.

Sådär, DVD och touchpad avverkat… nu till nästa pryl Wink 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette